Praktijkondersteuner eHealth bij Rijnmond Dokters

Rijnmond Dokters maakt het voor huisartsen mogelijk om innovatieve en goede huisartsenzorg te realiseren voor alle inwoners van de regio Rijnmond. Wij zijn op zoek naar een Praktijkondersteuner eHealth die de huisartsenpraktijken kan ondersteunen bij hun digitaliseringsvraagstukken.

Jouw rol:

Als Praktijkondersteuner eHealth help je huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners bij het inregelen en gebruik van (nieuwe) digitale systemen in de praktijk. We werken als team aan de totstandkoming van de digitale voordeur van de huisartsenpraktijk. Je maakt deel uit van het team digitalisering en innovatie en vanuit die rol bied je ondersteuning aan de huisartspraktijken, ben je onderdeel van projectteams en heb je regelmatig contact met praktijken en leveranciers. Als Praktijkondersteuner eHealth ben jij de schakel tussen de (project)organisatie en de gebruikers.

Wat ga je doen?

Je werkt hybride vanuit huis en kantoor en onderhoudt nauw contact met de huisartspraktijken. Je helpt de medewerkers van de huisartsenpraktijken bij hun digitaliseringsvraagstukken. Denk aan het inrichten van ketenzorgsystemen zoals VIP Live en het bieden van ondersteuning bij de implementatie van de digitale voordeur van de huisartsenpraktijk. Jij bent de vraagbaak voor praktijken als het gaat om digitale systemen. Je biedt de praktijk inzicht in de mogelijkheden die het patiënten portaal biedt. Denk hierbij aan het inrichten en open zetten van de agenda’s voor het maken van online afspraken maar ook het beantwoorden van vragen van doktersassistenten, POH-S of GGZ, de huisarts en de praktijkmanager.

Elke dag is anders want elke praktijk heeft een andere ondersteuningsvraag. Jij bent degene die als ervaringsdeskundige de systemen op zijn of haar duimpje kent en iedereen van advies kan voorzien. Hierin werk je samen met de adviseur digitale zorg, collega praktijkondersteuners eHealth, CIO en CMIO om praktijken van de benodigde input en concrete stappen te voorzien. Directe vragen beantwoord je ter plekke en voor grotere vraagstukken en verbeteringen neem je contact op met de leveranciers. Grotere knelpunten neem je mee terug naar kantoor waar je kunt overleggen met het (project)team over mogelijke oplossingen voor de specifieke praktijk of voor alle praktijken.

Wij zoeken iemand die:

  • Een echte netwerker is en mensen bij elkaar kan brengen
  • HBO werk- en denkniveau heeft
  • Over salescapaciteiten beschikt
  • Affiniteit heeft in de ICT/eHealth, bij voorkeur in de huisartsenzorg
  • Klantgericht, servicegericht en communicatief vaardig is
  • Makkelijk kan schakelen tussen het diverse aanbod van systemen
  • Flexibel is qua reizen (praktijken zijn in en om Rotterdam gesitueerd)
  • Bereid is om werktijden flexibel aan te passen aan de vraag van de huisartsenpraktijk
  • Bij voorkeur over een rijbewijs B beschikt
  • Goed en helder kan communiceren
  • Die bereid is om ook af en toe ’s avonds te werken
  • In staat is zelfstandig en in teamverband te werken
  • Bereid is om deel te nemen aan project- en werkgroepen
  • Pro-actief is en een hands-on mentaliteit heeft

Wij bieden …

Een dynamisch omgeving en een verantwoordelijk takenpakket. Dit is een functie waarin je een verschilt kunt maken. We hebben een stevige ambitie als Rijnmond Dokters waarbij ook jij ruimte en kansen krijgt. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met zicht op een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Huisartsenzorg en op basis van een 38-urige werkweek. De functie is ingedeeld in functiegroep 8-9. Inschaling is afhankelijk van ervaring en opleiding. Ook krijg je de mogelijkheid om scholing op jouw vakgebied te volgen.

Onze organisatie:

Rijnmond Dokters is de regionale huisartsenorganisatie voor huisartsen in de regio Rotterdam Rijnmond. We ondersteunen de huisartsen én werken aan de zorg van vandaag. Ons doel is toegankelijke en goede huisartsenzorg. We dragen bij aan chronische zorg, ouderenzorg en GGZ. In dit digitale tijdperk werken we met oplossingen waar de kwaliteit van zorg beter van wordt. In de regio en in de wijk zijn wij een sterk aanspreekpunt en werken we samen met andere partijen. We bieden diensten aan die huisartsen ontlasten en zetten ons in voor het werven van personeel. De leden van Rijnmond Dokters zijn ruim 350 huisartsen en huisartsenorganisaties die in de praktijken en wijken zorg leveren aan hun patiënten. Het is een organisatie van, voor en door huisartsen. De lijnen zijn kort en de ondersteuning zo praktisch mogelijk.

En hoe nu verder?

Meer informatie of solliciteren? Neem contact op met Ilze van der Klift, HR-adviseur (Tel: 010-7501500) of stuur je brief inclusief CV naar ons op!

De reactietermijn loopt t/m 16 juni 2024.

Solliciteer direct:

    Zorgverleners aan het woord

    Praktijkmanager

    POH-Jeugd en Gezin

    0 +

    Andere huisartsen

    Sloten zich aan in de regio Rijnmond