Straatdokter (huisarts) bij Straatzorg Rotterdam

Zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn!

Ben je huisarts en heb je een voorliefde voor het werken met dak- en thuisloze mensen? Wil je meebouwen aan een unieke praktijk en werken met je voeten op het Rotterdamse beton? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Korte samenvatting van de functie:

Als straatdokter zorg verlenen aan dak- en thuisloze mensen, zowel op spreekuur als outreachend.

Wat zoeken we in jou?

Om onze praktijk verder te ontwikkelen zoeken we een huisarts die zich voor 3-4 dagen per week wil verbinden aan onze praktijk en samen met de praktijkhouder wil bouwen. Je hebt ervaring in de huisartsenzorg en houdt van een onorthodoxe werkwijze om mensen tot zorg te verleiden. Outreachend werk is een belangrijk onderdeel van je werkwijze.

Gezien onze zeer diverse populatie is meertaligheid van groot belang, waarbij Arabische of Chinese talen een grote pré zijn.

Dit bieden we jou:

De mogelijkheid om mee te bouwen aan een unieke praktijk in Rotterdam, waarbij je samenwerkt met de andere straatdoktoren die elders in de stad hun spreekuren hebben. Het dienstverband is in overleg en kan in loondienst of als waarnemer ingevuld worden. Na een periode van goede samenwerking is associëren een optie.

Over ons:

Al jaren bieden verschillende straatdoktoren op 6 verschillende locaties in Rotterdam zorg aan dak- en thuisloze mensen, of mensen die onverzekerd zijn. De patiëntenpopulatie bestaat uit mensen van over de hele wereld die vaak in onzichtbaarheid in ons land verblijven.

Om de zorg voor deze mensen verder te ontwikkelen hebben we een extra locatie van Straatzorg Rotterdam opgericht. Vanuit ons (momenteel in verbouwing zijnde) pand aan de Mathenesserlaan willen we 5 ochtenden per week spreekuur draaien voor dak- en thuisloze mensen uit Rotterdam. Ook vervullen we een actieve rol in de (bemoei)zorg en gaan waar nodig naar de patiënten toe. Dit kan dus op (nacht)opvanglocaties zijn, maar net zo goed ergens op straat.

Het kernteam van de praktijk bestaat straks uit een praktijkmanager, assistentes, een gastheer, verpleegkundigen, POH-ggz, POH=som. en 1 vaste huisarts. De werkzaamheden worden i.v.m. de complexiteit samen met een verpleegkundige/assistente verricht. Naast het kernteam werken we samen met voornoemde groep straatdoktoren en verpleegkundigen, die eigen spreekuren draaien op diverse locaties in de stad.

Nieuwsgierig? Vragen? Meer informatie? Neem contact op met Marlieke Ridder (straatarts en praktijkhouder) op nr. 06-11835777.

Solliciteer direct:

    Zorgverleners aan het woord

    Praktijkmanager

    POH-Jeugd en Gezin

    0 +

    Andere huisartsen

    Sloten zich aan in de regio Rijnmond