Doktershuis Oude Noorden

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

Regio Rijnmond

Fatma Orman-Akgündüz | Huisarts & Praktijkhouder | Doktershuis Oude noorden

‘‘Als huisarts is het mijn taak om mensen te ontvangen, gidsen, en te begeleiden in hun gezondheidsproblemen. Dit maakt mijn vak het mooiste.’’

‘‘Sinds 2016 ben ik werkzaam als huisarts. De eerste twee jaren heb ik in verschillende praktijken gewerkt als waarnemend huisarts, waarbij ik in de verschillende keukens van huisartsen heb mogen meekijken. Omdat ik continuïteit belangrijk vind om langdurige zorg te kunnen leveren, heb ik gekozen om een praktijk over te nemen. Deze praktijk bevindt zich in het Oude Noorden, waar ik ook een deel van mijn opleiding heb gevolgd.

Ik heb gekozen voor de huisartsenzorg omdat dit zowat het enige vak is, waarbij je de patiënten beter leert kennen. Je ziet de kinderen opgroeien en ouderen hun laatste levensfase ingaan. Als huisarts sta je echt dichtbij de patiënten.

Praktijkverhaal Fatma Huisarts Rijnmond Dokters Haaglanden

Daarnaast vind ik het werk in onze praktijk erg leuk omdat we een hecht team hebben. Wij hebben wekelijks overleg over de praktijkvoering en de patiëntenzorg. Ook delen wij lief en leed met elkaar. Iedere ochtend starten wij de dag met een dagstart. Wij proberen samen te lunchen en komen bij elkaar om koffie te drinken.’’

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio?

‘‘Ik denk toch echt mijn team en de samenwerking. Er heerst geen hiërarchie bij ons, iedereen is gelijk en wij zijn laagdrempelig in contact. Op deze manier helpen we elkaar graag. De collega’s weten ons snel te vinden en durven hun vragen te stellen.

Wij zijn bovendien een opleidingspraktijk en leiden huisartsen en doktersassistentes op, om zo onze kennis en kunde door te kunnen geven. Dit houdt je ook scherp en bij kennis. Elke arts, assistente en praktijkondersteuner heeft zijn/haar eigen expertise en daar maken wij samen gebruik van.’’

 

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

‘‘Mijn praktijk voelt als een tweede huis, een veilige en fijne sfeer en een hecht team. Daarom ga ik hier altijd met plezier naartoe. En uiteraard het patiëntencontact. Elke dag is anders en je weet niet wat je te wachten staat. Je kan lachen en huilen met elkaar.’’

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

‘‘Ik kan mijn passie kwijt in mijn werk door patiënten te helpen. Daarnaast voel ik me verbonden met mijn werk omdat ik deel uitmaak van een fijn team. Wij leren van elkaar, gaan samen op cursussen/nascholingen en geven dit door aan elkaar. Als je een fijn team hebt waarmee je goed kan samenwerken, blijf je de verbondenheid voelen, wat ook je werkplezier positief beïnvloedt.’’

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

‘‘Het empathisch denkvermogen, een goed luisterend oor, en communicatief vaardig zijn behoren tot de beginselen. De onderliggende vraag achter de hulpvraag blijven zoeken en ten alle tijde gehoor geven aan het ‘niet pluis’ gevoel.’’

Hoe zou jij Rijnmond omschrijven als organisatie?

‘‘Een fijne ondersteunende organisatie voor de huisarts. In deze tijd onmisbaar. Rijnmond dokters ondersteunt ons in het opzetten, continueren, controleren van o.a. de chronische zorg, ouderenzorg, digitale zorg en praktijkondersteuning. De organisatie is laagdrempelig in contact en denkt graag mee. Zij bieden goede nascholingen voor huisartsen en praktijkondersteuners en houden ons op de hoogte van ontwikkelingen in de huisartsenzorg. Ik vind de samenwerking met Rijnmond Dokters erg fijn.’’

Zorgverleners aan het woord

POH Somatiek

POH Jeugd en Gezin

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond