Doktershuis Oude Noorden

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

Regio Rijnmond

Sharon Souer | POH Jeugd & Gezin | Doktershuis Oude noorden

‘‘In mijn functie heb ik de ruimte om goed te kijken naar wat er aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Ik probeer altijd bij de kern van problemen te komen.’’

‘‘Ik ben praktijkondersteuner Jeugd en Gezin en werk sinds 2.5 jaar bij Rijnmond Dokters. Ik ben in dit vak gerold vanuit de studie HBO verpleegkundige. Na deze studie heb ik eerst een lange tijd in een adolescentenkliniek gewerkt en later nog op een polikliniek voor jongeren met autisme. Mijn ervaringen leerde me dat ik behoefte heb aan het maken van verbinding met de mens. Ook kan ik goed zelfstandig werken. De vacature voor praktijkondersteuner leek mij daarom erg leuk. Ik zit nu dan ook helemaal op mijn plek.’’

Sharon Praktijkverhaal Rijnmond Dokters POH Haaglanden

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio?

‘‘Het feit dat het echt een warm bad is. Er is oog voor elkaar en er wordt naar elkaar geluisterd. Je kan altijd bij iedereen aankloppen en binnenlopen. Er is weinig, of eigenlijk geen, hiërarchie. Het is niet ‘de dokter helpt je wel even’ maar meer ‘we gaan het samen uitzoeken’, dat is fijn voor medewerkers en patiënten.

We houden altijd samen pauze en daardoor kan je altijd makkelijk dingen met elkaar delen. En de deuren staan letterlijk open voor je.’’

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

‘‘Mijn drijfveer is om mensen tot inzichten te brengen. Ik vind het zo leuk als ik kwartjes zie vallen bij mensen. Ik probeer altijd breder, op een holistische manier, te kijken naar wat er nodig kan zijn en ga graag samen op onderzoek uit. Samen kan je de diepgang opzoeken en uitpluizen wat een passende volgende stap kan zijn.’’

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

‘‘Dat zit hem voor mij in de verbinding voelen met patiënten en met collega’s. Ik zie de mensen die ik tegenkom als spiegels. Ik mag mensen dingen leren, maar zij leren mij ook dingen. Ze brengen mij even terug bij mezelf. Dat maakt dat ik echt verbinding voel met mijn werk. En het helpen van mensen zit gewoon in me.’’

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

‘‘Sowieso de passie om mensen op weg te helpen. Maar ik denk soms ook de acceptatie dat je wel je steentje kan bijdragen maar dat je niet altijd alles kan verhelpen. En teamspirit is gewoon echt belangrijk binnen een praktijk want je kan het niet allemaal alleen doen.’’

Hoe zou jij Rijnmond omschrijven als organisatie?

‘‘Rijnmond Dokters is betrokken, ze zijn makkelijk benaderbaar en je krijgt snel reactie als je iets bij ze neerlegt. Ook zijn ze open-minded, je mag altijd suggesties doen van scholingen die jou passend en interessant lijken. Daarnaast heb ik het idee dat je gewaardeerd wordt voor wat je doet, en dat vind ik erg belangrijk.’’

Zorgverleners aan het woord

POH Somatiek

POH Jeugd en Gezin

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond