Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

Regio Rijnmond

Gracienne Millian | POH-Jeugd en gezin | Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

"De liefde voor GGZ bleef. Zodoende ben ik de opleiding POH gaan doen en de huisartsenzorg ingerold."

“Na 10 jaar werken in een GGZ-kliniek op verschillende afdelingen switchte ik naar voorzorg verpleegkundige als begeleiding van jonge moeders in hun zwangerschap totdat kinderen 2 jaar oud zijn bij CJG. Hierna maakte ik de keuze om een overstap te maken naar de huisartsenzorg. 
De liefde voor GGZ bleef, daarom ook de keuze om een opleiding tot POH-Jeugd en Gezin te volgen.

Als POH-Jeugd en Gezin draait alles om het beantwoorden van de vragen van mijn patiënten. Mijn patiënten zijn gemotiveerd om aan hun vraagstuk te werken, daar waar bij het GGZ ze doorverwezen worden en de motivatie anders ligt. 

Ik bied mijn patiënten ondersteuning bij angsten, depressie, gezinsproblematiek, eetstoornissen, contact met ouders en gedragsproblemen bij kinderen. Ik stel voorlopige diagnoses. Dit zorgt voor een laagdrempelige aanpak. Zo zorg ik ervoor dat ouders en kinderen zich op hun gemak voelen. Ik bied hierin voorlichting en ondersteuning, waardoor ik een waardevolle rol speel kan spelen in het leven van mijn patiënten.

In mijn werk, werk ik nauw samen met het wijkteam in Rotterdam. Soms is de aanpak namelijk breder dan alleen binnen de huisartsenzorg. “

Wat maakt praktijk de jouw praktijk zo uniek binnen de regio Rijnmond?

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

"Je moet het in je hebben flexibel en creatief te zijn. Daarnaast moet ik persoonlijk kunnen switchen tussen volwassenen en kinderen. Ik moet daarin goed kunnen schakelen in mijn hoofd."

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

"Mij motiveert het om elke dag weer aan de slag te gaan door de passie voor dit beroep. Er is voor mij niet iets meteen te halen, maar ik weet dat als je investeert in je patiënt, je op de lange termijn resultaat gaat boeken. De patiënt is dan tevreden en gaat met een goed gevoel weg. Mijn succes is niet op de korte, maar op de lange termijn."

Wat maakt jouw vak het mooiste?

"Wat mijn vak het mooiste maakt, is de case dat een jongvolwassenen die bij mij kwam als puber en nu nog steeds bij mij komt. Omdat ze altijd bij mij haar verhaal kwijt kan, daar waar ze het thuis niet altijd kwijt kan. We bespreken dan haar problemen en gaan op zoek naar een oplossing. Vervolgens gaat ze er thuis mee aan de slag, zodat ze de volgende keer een succesverhaal heeft."

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

"Ik voel verbinding met mijn werk, omdat ik er voor de volle 100% voor ga. Ik bijt mij ergens in vast en dan wil ik het laten slagen. Dit doe ik door te investeren in mijn patiënten."

Zorgverleners aan het woord

Praktijkmanager

POH Somatiek

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond