Huisartsenteam van der Poel

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

Regio Rijnmond

Yolande Pleune | Praktijkmanager | Huisartsenteam van der Poel

‘‘Ik heb geen achtergrond in de zorg en daardoor kijk ik heel anders naar dingen. Dat kan soms wel een frisse blik zijn. Ik zorg ervoor dat iedereen goed kan werken en op de goede plek zit.’’

‘‘Ik ben nu bijna 9 jaar praktijkmanager. Ik ben hiermee begonnen om mijn man, die huisarts is, te helpen met het opzetten van zijn eigen praktijk. Toen kwam ik erachter dat ik dit werk hartstikke leuk vond en dat we goed samen konden werken. Inmiddels zijn we bijna negen jaar verder en zijn we van een solopraktijk naar een grote praktijk gegaan met bijna 6.000 patiënten. 

Ik heb hiervoor in het toerisme gewerkt. Dat klinkt natuurlijk heel anders, maar er zijn ook wel overeenkomsten. Het is namelijk ook een mensgerichte en dienstverlenende sector. Maar mijn functie nu is wel heel anders. Ik probeer te kijken naar de mogelijkheden van de praktijk en waar we naartoe willen. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich gezien voelt. Ik vind de eerstelijnszorg interessant, maar het zijn echt de werkzaamheden als praktijkmanager die mijn functie zo leuk maken. En voor mij specifiek dat ik ook een ondernemersrol heb.’’

Yolande Praktijkverhaal Rijnmond Dokters Praktijk manager Haaglanden

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio?

‘‘We hebben een heel fijn team met een fijne groep mensen die elkaar goed aanvullen. Ook heerst er een prettige sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om alles tegen elkaar te zeggen. Wat ook wel uniek is aan onze praktijk, is dat wij twee keer in de week wandelen met onze patiënten (looprecept).’’

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

‘‘Ik vind mijn werk gewoon echt heel leuk om te doen. Er is veel afwisseling en ik heb altijd weer zin om te gaan werken. Uitzoeken hoe dingen werken en hoe we verder kunnen verbeteren vind ik uitdagend om te doen.’’

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

‘‘Ik voel sowieso verbinding met de patiënten. Ik merk dit in mijn functie minder direct maar toch zie je wel echt de waardering vanuit patiënten en dat zorgt echt voor verbinding. En ook de verbinding met het team is belangrijk, we hebben hier gewoon een super fijn team.’’

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

‘‘Je moet wel een beetje stressbestendig zijn. Niet zozeer in mijn functie, maar ik merk wel dat dit in andere functies nodig is. En je moet mensen gewoon leuk vinden. Je spreekt soms mensen die zich zorgen maken en angstig zijn, daar moet je mee om kunnen gaan.’’

Hoe zou jij Rijnmond omschrijven als organisatie?

‘‘Een overkoepelende organisatie die steeds verder groeit en steeds meer doet in de regio. Ze organiseren allerlei activiteiten waar je je als praktijk bij kan aansluiten, zoals het leefstijlconsult waarbij er informatie werd gegeven over hoe je mensen kunt instrueren over leefstijl. Rijnmond ondersteunt de praktijk heel erg, zodat wij niet zelf het wiel uit hoeven te vinden.’’

Zorgverleners aan het woord

POH Somatiek

POH Jeugd en Gezin

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond