Huisartsenpraktijk Kanhai

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Kanhai

Regio Rijnmond

Alvin | POH Somatiek | Huisartsenpraktijk Kanhai

"Ik noem het altijd mijn toko, mijn eigen winkeltje wat ik heb opgericht."

“Na de middelbare school maakte ik de keuze om het toerisme in te gaan, want er werd tegen mij gezegd “je kan nog altijd de zorg in gaan”. Dat idee en gevoel bleef altijd in mijn achterhoofd zitten. Daarom koos ik ervoor om tijdens mijn baan in het toerisme, een opleiding te volgen tot doktersassistent. 
Hoewel ik oorspronkelijk niet wist welke functie bij mij zou passen, meldde ik mij uiteindelijk aan als verpleegkundige in het ziekenhuis. Daar heb ik de opleiding gevolgd en de eerste 5 jaar gewerkt al verpleegkundige. 

2,5 jaar geleden maakte ik de switch naar de huisartsenzorg. Als praktijkverpleegkundige bouw ik een sterke band op met mijn patiënten, wat het werk zo bijzonder maakt. We werken samen aan hun behandeling en ik zie hun motivatie en doorzettingsvermogen groeien. 

Je kijkt als praktijkverpleegkundige dieper naar het probleem van je patiënt. Hierdoor is er meer diepgang en vraag je meer uit. Je volgt eerst het basis plan als verpleegkundige uit en zet daarnaast je kennis volledig in om zo het juiste behandelplan te creëren.

Door de band die je opbouwt met je patiënten, laten ze meer toe en hebben ze zelf meer motivatie om met het behandelplan aan de slag te gaan. Wanneer je dan de volgende keer de uitslagen ziet, heeft mijn patiënt een succesverhaal en dat is mooi om te zien.”

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio Rijnmond?

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

"Je moet het in je hebben om zelf open, flexibel en stressbestendig te zijn. Je kan het best wel druk hebben en dat moet je overzicht kunnen bewaren. Daarnaast is zelfstandigheid ook belangrijk, want je zit toch alleen in een spreekkamer en jouw patiënten en de huisarts verwachten dat je met een plan komt."

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

"Wat mij motiveert om elke dag aan de slag te gaan, is de uitdaging. Niet elke dat is hetzelfde en niet iedere patiënt is hetzelfde. Voor een afspraak met een patiënt heb ik een globale schets gemaakt wat het plan gaat zijn, maar in het gesprek kom ik er pas achter wat ik ga doen. Samen creëren we een plan."

Wat maakt jouw vak het mooiste?

"Wat mijn vak het mooiste maakt, is een van de cases waar ik aan moet denken. In dit geval kwam er iemand binnen met hoge suikers waarmee je nog maar een paar weken zou kunnen leven. De patiënt dacht zelfs niks te hebben, omdat hij geen klachten had. Na ongeveer 3 consulten stemde hij in met medicatie. Hij ziet nu zijn eigen succes doordat hij ermee aan de slag gaat en meer energie krijgt. Je steekt er samen veel energie in, maar je ziet resultaten en daar gaat het om."

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

"Ik voel verbinding met mijn werk doordat ik mijn werk kan uitvoeren zoals ik dat wil met mijn eigen visie. Ik noem het altijd mijn eigen toko, mijn eigen winkeltje wat ik heb opgericht. Toen ik hier begon, ben ik gaan kijken wie mijn doelgroep is en op die manier richt ik mijn toko, mijn spreekuur in. Telkens ben ik bezig hoe ik het beste mijn spreekuur kan inrichten en vernieuwen."

Zorgverleners aan het woord

Verpleegkundig specialist

POH Jeugd en Gezin

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond