Huisartsenpraktijk Van der Poel

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Van der Poel

Regio Rijnmond

Romee | Doktersassistente | Huisartsenpraktijk Van der Poel

"ik heb nog steeds na 2 jaar dat ik nieuwe dingen hoor aan de telefoon en nieuwe dingen leer."

“In oktober ben ik 2 jaar werkzaam als doktersassistente. Ik heb altijd al een hart voor zorgen gehad, maar niet direct een baan in de zorg gehad. Ik ben namelijk begonnen als stewardess en heb daarna bij de bloedbank gewerkt. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, was mijn keuze voor doktersassistente snel gemaakt. 

De opleiding volgde ik in mijn eigen tijd via de NTI, zodat ik werken en een opleiding kon combineren. Dit duurde ongeveer 1,5 jaar. 

Wat mijn werk heel leuk maakt is dat je als doktersassistente een dynamische, diverse en onvoorspelbare baan hebt, waardoor ik al bijna 2 jaar heel leuk werk heb. 

In mijn functie ben je dienstverlenend en sta je altijd klaar voor anderen. Goed luisteren is van belang en daarnaast zijn geen aannames doen en observeren ontzettend belangrijk.
De dankbaarheid van de patiënten en de positieve feedback die wij als team ontvangen, is wat je dag maakt. Je doet er namelijk alles aan om de gehele dag in goede banen te leiden.” 

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio Rijnmond?

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

"Je moet het in je hebben om over een zorghart te beschikken. Op die manier kan je je empatisch opstellen en medeleven en inlevingsvermogen tonen aan je patiënten. Daarnaast is het goed als je stressbestendig bent, goed kan luisteren en kan samenwerken. Want je staat er nooit alleen voor, dit doe je in een team."

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

"Mij motiveert het om elke dag weer aan de slag te gaan, omdat geen enkele dag hetzelfde is. Wanneer je de telefoon s'ochtends aanneemt, weet je nooit wie er belt of wat er aan de hand is. Ik vind het altijd interessant om iedereen aan te horen. Na 2 jaar leer ik nog steeds nieuwe dingen."

Wat maakt jouw vak het mooiste?

"Wat mijn vak het mooiste maakt is je vaste patiëntenkring, dat vind ik heel fijn. Mensen gaan je herkennen en mogen je bij je voornaam noemen. Sommige patiënten nemen attenties mee voor de praktijk. Denk hierbij aan kerstkaarten bijvoorbeeld. Op die manier laten ze zien hoe dankbaar ze zijn. Dat heb je bij een baan op kantoor niet zo snel en dat maakt mijn werk ook wel heel bijzonder."

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

"Ik voel verbinding met mijn werk, omdat zorgen in mijn hart zit. Ik vind het altijd belangrijk dat het met iedereen goed gaat en dat ik diegene kan helpen. Ook binnen het team hebben we hierin dezelfde uitgangspunten en waarde, dat zie je hoe we met onze patiënten omgaan. Daarnaast maken we er altijd wat van samen en staan we voor elkaar klaar. Het hele leuke team en de patiënten maken écht de verbinding."

Zorgverleners aan het woord

Praktijkmanager

POH Somatiek

Huisarts

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond