Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

Regio Rijnmond

Drs. M Remmerswaal | Huisarts | Huisartsenpraktijk Remmerswaal & Van der Bijl

"Je hebt een gezamenlijk doel en dat is de patiënten zo goed mogelijk te helpen."

“Na de opleiding geneeskunde, startte ik op de spoedeisende hulp. Na 1 jaar besloot ik de opleiding tot huisarts te volgen. Inmiddels werk ik 16 jaar als huisarts, waarvan 12 jaar als praktijkhouder.

In de huisartsenzorg is het team veel kleiner ten opzichte van de spoedeisende hulp. Het ziekenhuis is heel groot en er heerst veel hiërarchie. In de huisartsenzorg heb je direct contact met je collega’s en werk je in een veel kleiner en hechter team.
We werken van 8 tot 5. Als huisartsen heb je ongeveer 2 keer per maand diensten op de huisartsenpost in de weekenden en avonden. 

Wat mijn functie zo speciaal maakt, is de diversiteit. Geen patiënt is hetzelfde en brengt een ander verhaal met zich mee. Doordat ik mijn patiënten lang ken, maak je veel met ze mee. Dat zijn verdrietige dingen als overlijden maar ook iets moois als de geboorte van een kindje en alles wat daartussen zit. Hierin bied ik mijn patiënten continuïteit.”

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio Rijnmond?

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

"Je moet het in je hebben om het leuk te vinden om wat voor mensen te kunnen betekenen. Daarnaast moet je communicatief vaardig zijn, geduld kunnen hebben en van actie houden. Er kan op ieder moment namelijk iets gebeuren."

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

"Mij motiveert het om elke dag aan het werk te gaan, omdat elke dag voor mij weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt. Elke patiënt heeft namelijk zijn of haar eigen verhaal met een eigen klacht waar ik weer mee aan de slag mag aan. Zo kom je elke keer weer een stukje verder in het zo goed mogelijk helpen van iedereen."

Wat maakt jouw vak het mooiste?

"Wat mijn vak het mooiste maakt is met name de diversiteit en de afwisseling. De palliatieve zorg vind ik heel mooi, iemand bij kunnen staan in de laatste levensfase. Je kan betekenisvol zijn in iets wat heel moeilijk is, maar toch er voor de familie en de patiënt zijn. Alleen ik zou dit niet alleen maar kunnen doen. Ik vind het fijn dat dit wordt afgewisseld met jonge kinderen met oorpijn. En juist die afwisseling is heel fijn en mooi in mijn vak."

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

"Ik voel verbinding in mijn werk door de connectie met mijn patiënten en met mijn personeel. Omdat je team zo klein is, heb je goed contact met elkaar en zie je elkaar bijna dagelijks. Je loopt zo even bij elkaar naar binnen en dat maakt overleggen makkelijk. Samen heb je één doel en dat is het zo goed mogelijk helpen van de patiënten."

Zorgverleners aan het woord

Praktijkmanager

Praktijkmanager

Doktersassistente

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond