Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

Regio Rijnmond

Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

Regio Rijnmond

Laura Hofstede | Praktijkmanager | Huisartsenpraktijk Hohmann & De Vet

"Als praktijkmanager moet je kunnen omgaan met pieken en dalen in de werkdruk. Het is een uitdagende en afwisselende rol. Geen enkele dag is hetzelfde."

“Al ongeveer 20 jaar ben ik werkzaam in de huisartsenzorg. Ik ben begonnen als doktersassistente en vervolgens de stap gemaakt naar praktijkondersteuner, waarbij ik me voornamelijk bezighield met chronische zorg. In die periode werkte ik ook in een solopraktijk. Langzamerhand kreeg ik steeds meer taken, zoals accreditatie en personeelszaken. 

Na enige tijd heb besloot ik mij volledig op het stuk praktijkmanager te richten. De rol praktijkmanager vervul ik binnen twee huisartsenpraktijken, waaronder Hohmann & De Vet. 

De taken van een praktijkmanager variëren sterk, afhankelijk van de behoeften van de praktijkhouder. Elk praktijkmanager heeft een ander takenpakket. In mijn geval richt ik me vooral op personeelsmanagement, zoals functioneringsgesprekken, werkoverleg en roostering. Daarnaast ondersteun ik medewerkers en patiënten in het ontwikkelen van vaardigheden. Een voorbeeld hiervan is digitalisering. 

Ik vind het leuk dat ik door mijn verschillende taken betrokken ben bij mijn collega’s en ook de patiënten.”

Wat maakt jouw praktijk zo uniek binnen de regio Rijnmond?

Wat moet je in je hebben om in de huisartsenzorg te kunnen werken?

"Je moet het in je hebben om tegen uitdaging en afwisseling te kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat je de balans kunt vinden over wat haalbaar is en wat niet. En een stukje innovatief zijn, werkt ook zeker mee want ook binnen de huisartsenzorg is veel verandering."

Wat motiveert jou om elke dag weer aan de slag te gaan?

"Mij motiveert het om elke dag weer aan de slag te gaan, omdat ik elke dag met mijn team aan de slag mag gaan. Ik ben een echt mensen mens. Als ik merk dat mijn medewerkers ondanks de drukt met plezier aan het werk gaan. Ja, dat vind ik echt een reden om de volgende dag weer verder te gaan."

Wat maakt jouw vak het mooiste?

"Wat mijn vak het mooiste maakt, is dat ik een hele dankbare rol binnen de huisartsenzorg heb, omdat je vaak hét aanspreekpunt in de praktijk bent. Collega's kunnen altijd bij jou terecht. Ik vind het altijd heel bijzonder dat mijn collega's mij in vertrouwen nemen en alles willen vertellen. Privé of werk gerelateerd. Ze zien mij in de rol praktijkmanager als dé persoon waarop ze kunnen terugvallen en ik ben ook graag die persoon."

Op welke manier voel jij verbinding met je werk?

"Ik voel verbinding met mijn werk, omdat ik een centrale rol heb. Het is hierin wel belangrijk om grenzen aan te geven en je grenzen te bewaken, omdat je al vaak snel te veel wil doen. Uiteindelijk doe je het samen met de praktijkhouder en test je met het gehele team uit wat wel en niet werkt."

Zorgverleners aan het woord

POH Somatiek

POH Jeugd en Gezin

POH Somatiek

0 +

Andere huisartsen

Sloten zich aan in de regio Rijnmond